Doğal Yaşam Çiftliği (Edirne)

Doğal Yaşam Çiftliği adından da anlaşıldığı gibi doğallık üzerine kurulmuş. Burada bitkilerde ilaç yok, buradaki hayvanlar insanlardan ve birbirlerinden korkmuyor.
Burayı size anlatmadan önce şunu söylemeliyim, kendim kızım ve eşimle birlikte ve bir aile daha beraber gittik. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Her taraf ağaçlık, rüzgarla birlikte sallanan ağaçların sesleri, çok sayıda hayvanın melodisiyle terapi gibi geldi. Çocuklarımız oradan çıkmak istemedi, neredeyse zorla götürdük 🙂
Mutlaka çocuklarınızı getirin!
Buradaki hayvanların hepsi kendini sevdiriyor. Çünkü sevgiyle büyütülmüşler.
Selim abi, hayvanlara fısıldayan adam…
Neden böyle dedim anlamanız için Selim abi ile güzel bir muhabbet yapmanız lazım. Her bir hayvanla tek tek nasıl ilgilendiğini. Onlarla arasındaki sevgi ve bağı kendiniz görmelisiniz. Öyle hikayeler var ki bazıları güldürüyor, bazıları şaşırtıyor, bazıları ağlatıyor…

Bu hikayelerin bir kısmını yazdığı bir kitapta anlatmış Selim abi. Yakında yeni bir kitap daha çıkaracakmış, merakla bekliyoruz.

Selim abi 33 yıllık bir fotoğrafçı.
Sıkıntı, stres gibi her şeyden uzaklaşmak istedim. Burada kendimi buldum. Buradaki hayvanlar isimlerini bilir, çağırırsın gelir. Bir hayvanı seversin diğeri kıskanır, hatta eşeğimiz çok duygusaldır ağlar.
Buraya insanlar gelsinler ve rutin yaşamlarından biraz uzaklaşsınlar.
Çocuklar hayvanları sevsin, içindeki çocuğu yaşatmak isteyen büyüklerde gelsin ve sevsinler.
Buradaki tavuklar özgür. Canları isterse yumurtluyor. Fazla yumurta vermesi için baskı yok.
Özellikle öğretmenler burayı görmeli ve çocuklara da anlatmalı. Çünkü buranın muadili yok.
Çocuğunuzu eğlendirmek için bir AVM ye götürmek yerine buraya getirebilirsiniz.
Herkes stres yüklü kimse kimsenin kahrını çekemiyor. Sevgi dilimizi yitirdik, kimse affedersin – özür dilerim demiyor.
Burasının insanların hayatına dokunmasını istiyorum.
Doğal Yaşam Çiftliği hayvan misafirleri.
Doğal Yaşam Çiftliği birçok hayvana ev sahipliği yapıyor. Onlar orada hapis değil misafir gibi ağırlanıyor. Çoğu zaman özgürce açık alanlarda dolaşıyorlar. Buradaki hayvanların çoğunun kendi ismi var.

Bu çiftlikte neler yapılabiliyor?
Öncelikle hayvanları sevmek ve onları beslemek. Hayvan korkusu olanları Selim abi kendine has yöntemlerle bu fobiyi yenmeyi sağlayabildiğini söylüyor. Yani çocuğunuzun korkularıyla yüzleşmesi ve onu yenmesi için buraya getirebilirsiniz. Sadece çocuklar değil tabi büyükler için de aynı şey geçerli.
Sınıfça veya kalabalık olarak gelin daha çok eğlenin.



Doğum günü kutlaması yapabilirsiniz.
Önceden arayıp randevu alarak kahvaltı yapmaya gidebilirsiniz. (Doğal bir kahvaltı). Burasının asıl amacı bu olmadığından randevu ile gitmeniz gerekiyor.
Bu tarz aklınıza gelebilecek organizasyonlar için yine Selim abi ile görüşerek farklı organizasyonlarda düzenleyebilirsiniz.
Ayrıca özgürce gezen doğal tavuk yumurtalarından da alabilirsiniz.
Nasıl gidilir?
Edirne’de yaşayanlar için basit tarif. Karağaç’a giderken Meriç köprüsünden geçtikten sonra soldaki yola girin (bu yol Bosna köye giden yol.) Yol üzerinde birkaç çiftliği geçtikten sonra aşağıdaki tabelayı göreceksiniz.

Edirne dışından gelecek olanlar için daha kolay anlaşılması adına harita da ekleyeyim.
Telefon numaraları;
Selim SOLMAZ: 0542 435 7104
Nuri SOLMAZ : 0546 715 1404
Çiftlikten bazı fotoğraflar